Ontmoet het team

” Ik kon niet tegen het feit dat zorgverleners vuilniszakken moesten gebruiken om zichzelf te beschermen. Dus begon ik met naaien.”

Fabienne Hansoul

Lingerie ontwerper en oprichter van Sewing Heroes

Fabienne Hansoul

-Lingerie Ontwerper, Oprichter Sewing Heroes en gepassioneerd naaister

https://www.fabiennehansoul.nl/

Ik ben Fabienne Hansoul, een Belgische ontwerper woonachtig in Rotterdam. In 2007 ben ik mijn eigen lingeriemerk begonnen, genaamd “Fabienne Hansoul Création”.

Voor mij is het belangrijk om elkaar in alle omstandigheden in de gaten te houden. Dus toen ik een telefoontje kreeg van een arts die me vroeg of ik kon helpen met een oplossing voor het gebrek aan schorten om Corona-patiënten te zien, aarzelde ik niet.

In een paar dagen tijd heb ik en een team van fantastische mensen twintig ziekenhuis schorten afgeleverd! Ik ben blij dat ik binnen mijn vaardigheden en beroep kan helpen deze crisis te bestrijden!

Instagram: fabiennehansoul_lingerie, FabienneHansoul_l’Artiste

Marjolein Peeters-Leenen

-Event Manager Gemeente Rotterdam, mede-oprichter Sewing Heroes  en gepassioneerd naaister 

https://www.linkedin.com/in/marjoleinpeetersleenen

Hallo, mijn naam is Marjolein Peeters-Leenen en ik woon in het stedelijke Rotterdam, Nederland, met mijn man en drie tieners.

Ik help Sewing Heroes bij het organiseren van dit vrijwilligersinitiatief om zoveel mogelijk mensen die in de zorg werken te bereiken en te helpen.

Ik zet graag mijn organisatietalent in, om ons initiatief goed zichtbaar te maken en we met vele naaisters vele zorgverleners blij kunnen maken met onze schorten. Uiteraard naai ik zelf ook graag mee!

In mijn dagelijkse werk ben ik Eventmanager bij de gemeente Rotterdam. Wil je meer over mij weten? Zoek me op LinkedIn met de link hierboven. Ik maak graag contact met u!

Aldo de Jong

-Zelfstandig consultant, held kleermaker en patroontekenen

Mijn naam is Aldo de Jong. Ik woon in Rotterdam en ben in het dagelijks leven als zelfstandig adviseur betrokken bij het ontwikkelen en delen van kennis over bouwtechniek, bouwregelgeving en brandveiligheid. Ik ben ook bezig met het tekenen van kledingpatronen en het naaien van kleding.

In de Corona-crisis werd mij gevraagd na te denken over het perfectioneren van een eenvoudig ontwerp voor het naaien van wasbare schorten om zorgverleners te beschermen tegen besmetting met het Corona-virus. Sindsdien ben ik nauw betrokken geweest bij het initiatief en ik heb mallen gemaakt van hardboard en heb ik nu, met hulp van vrouw en dochter, verschillende schorten gemaakt tussen mijn dagelijkse werkzaamheden die ook blijven lopen. Ik ben blij dat ik hiermee een zinvolle bijdrage kan leveren.

Pepa van Asperen

Eigenaar/ontwerper PEPAVANA en gepassioneerd naaister

https://pepavana.com

Ik aarzelde geen moment toen ze me vroegen om lid te worden van ‘Sewing Heroes’.

Naast het feit dat ik kan naaien, deel ik graag creatieve ideeën en geloof ik in de kracht van geven.

Mijn naam is Pepa van Asperen, geboren en getogen Rotterdamse van schippersafkomst. Ik woon met twee kinderen, man en hond. Soms kan ik behoorlijk koppig zijn, net als onze foxterriër, maar in tijden van nood, zoals nu, kan dat best handig zijn.

Met mijn slow fashion merk Pepavana wil ik een verschil maken in deze wereld, niet alleen in persoonlijke uitstraling maar ook door duurzame accessoires te creëren. Om verspilling te voorkomen, produceer ik alleen op aanvraag. Ik geef mijn visie door aan anderen door ouderwetse handwerk en -recyclingvaardigheden aan te leren, zoals bij Airbnb Experiences. Ik werk ook in opdrachten van andere ontwerpers, particulieren en culturele instellingen.

Wil je er meer over weten? Check mijn website. Je kunt pepavana vinden op alle sociale media; laten we verbinding maken en goed doen <3

Joanne Keitch

-Webdesigner and builder, campagne leider, website bouwer en penningmeester bij Sewing Heroes

www.joannekeitch.com

Ik ben Joanne Keitch. Ik doe alles en nog wat met het web. Ik steun lokale winkels en bouw websites voor anderen. Ik heb klanten die variëren van advocaten tot modeontwerpers tot ex-voetballers. Toen ik het bericht van Fabienne op Facebook zag, vond ik het zo fantastisch en gooide ik mijn handen in de lucht. Hoe kan ik helpen? Ik kan niet naaien (dat is zeker, maar ……) Ik kan websites maken. Ik weet hoe social media werkt. Ik weet hoe ik je moet ondersteunen. En zo werd de deal bezegeld. Geen weg terug.

Het is zo mooi om met deze mensen samen te werken. We lachen, we zijn moe. Maar de motivatie om door te gaan is ongelooflijk. Ik hou van elk van deze gasten!

Let’s go for it!